Työstetään yhteistyössä

kattava Lappi-kasvusopimus.

 

Työn tekeminen ja tarjoaminen kannattavaksi

Suomi tarvitsee työtä. Taloudessa olemme viimeisimmät vuodet saaneet elää hiljalleen parempaan päin menevää valtiontaloutta. Rakenteet tulee silti huolehtia kuntoon. Lisää velkaa ottamalla emme saa taloutemme kurssia käännettyä uuteen nousuun. Suomi saadaan nousuun vain yrittäjyydellä ja sitä kautta syntyvillä työpaikoilla. Tarvitsemme vakautta ja ennakoitavuutta verotukseen. Yritykset eivät uskalla investoida, mikäli verotus on jatkuvassa muutoksessa. Jotta uusia työpaikkoja syntyisi ja vanhat saataisiin säilytettyä, meidän tulee saada toimintaedellytykset yrittäjyyteen ja työn tekemiseen kannattavaksi ja kannustavaksi.

 
Lue lisää tästä

Perheiden hyvinvointi ja arjen onnellisuus

Suomi on monilla mittareilla hyvä maa lapsille ja perheille. Kuitenkin syntyvyys on jo pitkään ollut laskussa. Meidän tulee tehdä Suomesta paras maa perheille asua.

Koulutusjärjestelmämme on maailmankuulu ja tuottaa erinomaisia oppimistuloksia. Aivan vastikään Suomi listattiin myös maailman onnellisimmaksi maaksi. Hyvien tulosten ohessa Haluan, että lasten ja perheiden hyvinvoinnin parantaminen nostetaan seuraavassa hallitusohjelmassa yhdeksi kärkitavoitteista. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen resursseja tulee vahvistaa.

Lue lisää tästä

Turvallinen Suomi

Kansainvälisen tilanteen kiristyessä joka puolella on syytä pyrkiä käymään kiihkotonta ja faktaperusteista keskustelua Suomesta ja turvallisuudestamme suhteessa ulkovaltoihin. Kuulun itse niihin ihmisiin, jotka EU-jäsenyydestä huolimatta pitää Suomea yhä itsenäisenä valtiona, ja taatusti puolustamisen arvoisena. Minulle rakkaita perusarvoja on itsenäisyys, isänmaa ja suomalainen yhteiskunta. Täällä saa olla reippaasti eri mieltä toisten kanssa, saa puolustaa omia näkemyksiään ja ottaa kantaa. Meillä on kokoontumisenvapaus, vapaus osoittaa mieltä ja arvostella omalla nimellään valtaapitäviä. Muistammeko aina, millainen hieno yhteiskunta meillä jo nyt on? Aina voimme pyrkiä parempaan, eikä kaikilla mene hyvin, mutta yhteiskunnallisen vaikuttamisen pelisäännöt ovat meillä hienosti hallinnassa.
Avainsana on vapaus, ja tuota vapauttamme ilmaista omat mielipiteemme ilman väkivaltaa ja toisten alistamista, me olemme kansakuntana valmiita puolustamaan jatkossakin.

Lue lisää tästä.